محل تبلیغات شما

آموزش سوراخ کاری دیوار با دریل

نحوه سوراخکاری با دریل

سوراخ کاری با دریل یکی از کار هایی است که دانستن روش درست اجرای آن برای دوستانی که نصاب هستند و عزیزانی که تا به حال تجربه کار با دریل نداشته اند، خالی از لطف نیست. می توان ادعا کرد که دریل های برقی همیشه از پرفروش های ابزار بوده اند. شاید دریل ها جزو اولین ابزاری هستند که در لیست خرید علاقه‌مندان به ابزار در مصارف خانگی، خویش ساز و کارگاه های کوچک و بزرگ قرار می گیرند. از جمله کاربردهای فراوان دریل ها برای خریداران خانگی سوراخ کردن دیوار است. حتماً اگر نگاهی به دیوار های خانه خود بی اندازیم آثار آن را خواهیم دید. سوراخ نمودن برای نصب پرده، تابلو، کابینت، روشویی، لوستر و لامپ های آویز و دیواری و ده ها کاربرد دیگر که بدون داشتن دریل امکان پذیر نخواهد بود.

                                                     

در این مطلبِ کارین ابزار ، به سوراخ کاری دیوار با دریل با تکیه بر مصارف خانگی خواهیم پرداخت. انتظار می رود خواننده در انتها آشنایی کلی با فن ها، ترفند ها و ابزار مورد نیاز برای این منظور را به دست آورد.
پیام نویسنده: در این نوشته فرض کنیم که یک خانم خانه دار یا آقای کارمند که (احتمالاً!) چندان فنی هم نیست می خواهد دیواری را برای نصب یک قفسه یا تابلو سوراخ کند؛ بنابراین سعی بر آن است بدون پرداخت به جزئیات بیش از حد فنی و با تکیه بر نکات ساده و کار راه انداز پیش رویم. لطفاً با آیچوب باشید …

شروع کنیم!

قبل از سوراخ کاری باید دریل و مته مناسب تهیه کنیم و قبل از تهیه این دو باید جنس متریالی که می خواهیم سوراخ کنیم را بدانیم. با توجه به معماری رایج در ایران جنس دیوار ها معمولاً ترکیبی از سیمان و آجر و کاشی و مانند آن هاست. در واقع کمتر با متریال های چوب یا پیش ساخته مواجه هستیم.

دریل مناسب برای سوراخ کردن دیوار در خانه چیست؟!

دریل ها در اندازه ها، توان ها و کاربردهای مختلف با آپشن های گوناگون قابل تهیه هستند. در این بین دو آپشن اساسی برای سوراخ کردن دیوار (کاربرد خانگی) بیشتر مورد توجه است. نخست قابلیت چکشی بودن و دوم کنترل دور (دیمیر).

سوراخ کاری بهتر با دریل های چکشی

چکشی بودن برای سوراخ کردن دیوار های بتونی یا جنس هایی مانند آن یک آپشن بسیار تأثیر گذار هست. در واقع در این آپشن چرخش و ضربه را هم‌زمان خواهیم داشت. با ضربه های متوالی که حالت چکشی دریل به مته وارد می کند بار برداری و نفوذ در دیوار بسیار راحت تر و سریع تر انجام می شود. البته می توان گفت چکشی بودن تقریباً از حالت آپشن خارج شده و در کمتر دریلی (مخصوصاً در نوع غیر شارژی) آن را نداریم.

                                                   
 

کنترل دور دریل یک آپشن خیلی خوب


کنترل دور نیز از آپشن های دیگر یک دریل خوب می تواند باشد. دو نوع کنترل دور در دریل ها داریم. نوع دیمر دار که به‌صورت ولوم های چرخشی روی دریل قرار می گیرد (روی شستی دریل یا روی بدنه). در نوع گازی (اشاره به پدال گاز خودرو دارد) شستی دریل علاوه بر خاموش و روشن کردن دستگاه، تابع فشار بوده و از این طریق امکان کنترل دور فراهم می شود.

چپ گرد راست گرد!

در کنار دو آپشن بالا ، چپ گرد و راست گرد هم می تواند از گزینه های مفید در سوراخ کاری دیوار باشد. دقت داشته باشید که سوراخ کاری و نفوذ مته در دیوار در حالت راست گرد صورت می گیرد. اگر مواجه شدید که با چرخش مته نفوذ و باربرداری صورت نمی گیرد حتماً این گزینه را بررسی کنید. سوراخ کاری در حالت چپ گرد بدون شک موجب ایجاد آسیب جدی به دستگاه و سوختن مته خواهد شد.

 

دریل برقی یا شارژی؟!

هر یک مزیت هایی دارند؛ اما برای کاربرد خانگی با توجه به در دسترس بودن همیشگی برق شهری می توان با هزینه ای کمتر دریل برقی بهتری نسبت به نوع شارژی آن خرید.

 

مته مناسب برای سوراخ کردن دیوار چیست؟

مته الماسه! بهترین نوع مته برای سوراخ کردن دیوار های بتونی، آجری، کاشی و سنگ قطعاً مته های الماسه (مته بنایی) می باشد. این مته ها با توجه به استفاده از سر الماسه ای که دارند (نوک آن ها از فی متفاوت با مقاومت بسیار بالا در برابر حرارت و سایش با نام فولاد کارباید یا تنگستن کارباید ساخته شده که به نوک مته جوش می شود) از بهترین گزینه ها برای سوراخ کردن دیوار می باشند. مته های الماسه در انواع ۳ یا ۴ شیار یا بیشتر (تعداد شیار روی مته) در بازار موجود است. هر چه تعداد شیار بیشتر باشد معمولاً سوراخ کاری ظریف تر و نرم تر خواهد بود. البته برای کارهای خانگی با توجه به قطر و طول سوراخ هایی که معمولاً استفاده می شود نیازی به حساسیت روی این موضوع نیست. اگر با کاتالوگ یا پلاک مته مواجه شدید به دنبال واژه SDS بگردید. این واژه بیانگر ضربه پذیر بودن مته و امکان استفاده آن در دریل های چکشی است.


                                         

چگونه مته را به دریل متصل کنیم؟

 

چند استاندارد برای اتصال مته به دریل موجود هست و رایج ترین آن برای دریل های خانگی سه نظام است. دریل های سبک معمولاً با سه نظام اتوماتیک یا دستی طراحی می شوند. در نوع دستی سه نظام به انداز قطر مته باز شده و انتهای مته در آن قرار می گیرد. سپس سه نظام را چرخانده تا مته به درستی در مرکز آن قرار گیرد. در انتها با آچار سه نظام مته را محکم می کنیم.
در سه نظام های خودکار همین فرایند اما بدون استفاده از آچار یا وسیله مشابه دیگری انجام شده و با دست محکم می شود. در دریل های شارژی عموماً از سه نظام های خودکار استفاده شده است. تجربه ثابت کرده سه نظام های دستی عمر بیشتری دارند.

در انواعی هم سه نظام های شیار دار استفاده شده است که مخصوص مته یا قلم های شیار دار طراحی شده اند. در انواع ۴ یا ۵ شیار موجود است. این نوع معمولاً در دریل های صنعتی تر (بقولی استخوان دار تر) مورد استفاده هست و کمتر در کاربری خانگی دیده می شود. این سه نظام ها با توجه به طراحی، بسیار کم استهلاک و در برای ضربه مقاوم می باشند. (نوع SDS آن مخصوص تخریب است). البته به کار بردن واژه سه نظام برای این نوع خاص چندان حرفه ای نیست اما اصطلاح عامیانه و بازاری چنین است.

سه نظام های رایج خانگی معمولاً در سه سایز ۱۰، ۱۳ و ۱۶ در بازار قابل تهیه هستند. این اندازه ها حداکثر قطری است که مته (دنباله مته) می تواند در آن جای گیرد.


                                           

نکته های بستن مته به سه نظام:

دقت کنید مته دقیقاً در مرکز سه نظام بسته شده باشد تا به اصطلاح لنگی نزند.
تنها قسمت استوانه ای بدون شیار مته (ساق یا دنباله مته) را در سه نظام قرار دهید.
از محکم بودن مته در سه نظام اطمینان حاصل کنید.

 

چگونه دیوار را سوراخ کنیم؟

 

پس از تهیه دریل و بستن مته مناسب به سوراخ‌کاری می رسیم! سوراخ کردن دیوار در حد خانگی عملیات پیچیده ای نیست؛ اما نکاتی قبل از سوراخ کاری، هنگام آن و پس از آن هست که توضیح آن ضروری به نظر می رسد.

* قبل از سوراخ کاری بررسی کنید که محل سوراخ جای عبور کابل یا سیم برق یا محل عبور لوله های تأسیساتی و مخابراتی نباشد.
(این بررسی توسط دستگاه های آشکارساز صورت می پذیرد که در ایران معمولاً به شانس و اقبال واگذار می شود!)

* قبل از سوراخ کاری محل سوراخ را علامت گذاری کنید.

* سوراخ کاری مخصوصاً در حالت چکشی با صدای گوش خراشی همراه هست که استفاده از محافظ گوش پیشنهاد می شود.

* استفاده از عینک و ماسک نیز برای محافظت در برابر گرد و غبار ناشی از سوراخ کاری پیشنهاد خوبی می تواند باشد. در سوراخ کاری های سر بالا این دو گزینه اهمیت بیشتری پیدا می کند.

* با توجه به اینکه هنگام سوراخ کاری نیروی رو به جلو به دیوار وارد می شود از استحکام دیوار اطمینان حاصل کنید.

* جایگاه خود را هنگام سوراخ کاری ایمن و استوار نمایید. وزن دریل و فشار رو به جلوی شما به آن ممکن هست این تعادل را به هم بزند. این گزینه ایمنی را مخصوصاً وقتی از نردبان استفاده می کنید به شدت مورد توجه قرار دهید.

* عمق سوراخ کاری را از قبل مشخص کنید. بعضی دریل ها چنین خط کشی دارند. می توانید از نوار چسب روی مته هم استفاده کنید.

 

                                                              

* هنگام سوراخ کاری و وقتی به انتهای کار نزدیک می شوید فشار رو به جلو به دریل را کم کنید. همیشه پیش بینی خالی شدن ناگهانی جلوی مته را داشته باشید (مثلاً در دیوار های آجر سفالی این اتفاق رایج است). می تواند موجب برخورد سر یا دست شما به دیوار شود.

* در سوراخ کاری دریل را نه پیش از حد محکم و نه شل و بی جان در دست نگیرید. همیشه احتمال گیر کردن مته (کله کردن) در دیوار (مثلاً در اثر بر خورد با میله گرد در دیوار های بتون‌آرمه) را بدهید. این برخورد باعث توقف ناگهانی مته و انتقال گشتاور و دور موتور (موتور+گیربکس) به دستان و بدن شما می شود. در سوراخ کاری با سایز خانگی این احتمال کم هست اما رعایت آن همواره مفید خواهد بود.

* سوراخ کاری دیوار را آرام و با حوصله انجام دهید. این سوراخ کاری بدنه و نوک مته را به شدت داغ می کند. می توانید با قرار دادن نوک مته در آب (مثلاً لیوان آب یا دستمال پارچه ای خیس) آن را خنک کنید. سعی کنید سوراخ کاری دیوار را در کورس های کوتاه رفت و برگشتی برای خالی کردن بهتر گرد و خاک انجام دهید.

* در سوراخ کردن کاشی و سرامیک در حد امکان سوراخ را در مرز بین دو کاشی یا سرامیک انجام دهید. در غیر این صورت می توانید با سنبه محل سوراخ کاری روی کاشی یا سرامیک را ضربه بزنید. این ضربه محل نشیمن نوک مته خواهد شد و از سر خوردن سر مته جلوگیری می کند. همچنین می توانید نقطه محل سوراخ کاری روی کاشی و سرامیک را تکه ای چسب نواری بچسبانید تا نوک مته اصطلاحاً فرار نکند.

                                                                

* همیشه در شروع سوراخ کاری از دور کند مته استفاده کنید. پس از رسیدن به عمق مناسب از دورهای بالاتر برای تخریب بیشتر استفاده کنید (دور بیشتر همیشه برابر با سرعت بالاتر سوراخ کاری نیست.)

* در حالت چکشی وقتی که از بالا و عمود بر کار سوراخ می کنید به دلیل اینکه تمام وزن دریل روی آن نقطه متمرکز شده است ضربه شدیدتری اعمال می کند که معمولاً باعث لب پر شدن کاشی و سرامیک می شود. استفاده از دور کم در شروع سوراخ کاری مانع از این لب پریدگی خواهد شد.

* هنگام سوراخ کاری و پس از آن در سوراخ ایجاد شده فوت نکنید. باعث برگشت گرد و غبار به چشم و صورت می شود. سعی کنید با کورس های رفت و برگشتی با کمک چرخش مته خاک را خارج کنید.

* در صورت استفاده از رول‌پلاک آن را با قطر و طول سوراخ مطابقت دهید. استفاده از رول‌پلاک های لبه دار گزینه بهتری است.


امید که مفید بوده باشد.

کولر آبی آبسال 7600سلولزی مجهز به کلید الکترونیک مدل AC/CP 76

آموزش سوراخ کاری دیوار با دریل

تعمیر انواع جک پارکینگ

سوراخ ,مته ,های ,دریل ,کاری ,دیوار ,سوراخ کاری ,سه نظام ,می شود ,سوراخ کردن ,کردن دیوار

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

علوم تربیتی آموزش کامل اینستاگرام